Splošni pogoji

1. Splošno

Splošni pogoji spletne strani www.nedanakit.com so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2).

1.1 Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, za hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom,
 • dostopnost artiklov (vsi artikli ali storitve, ki so v ponudbi na spletnem mestu, bodo dostopni v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene artiklov,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od naročila in pogoje za odstop;
 • strošek vračila artikla,
 • opis postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudnik se bo po svojih najboljših močeh trudil zagotoviti ažurnost in točnost podatkov, ki bodo objavljeni na njegovih spletnih straneh.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

1.2 Ponudnik bo zagotavljal fotografije nudenih artiklov, simbolične fotografije pa dodatno označil.

Simbolične fotografije ne odražajo vedno dejanskega stanja blaga.

1.3 Uporaba fotografij spletne trgovine www.nedanakit.com ni dovoljena brez predhodnega dovoljenja.

2. Varovanje osebnih podatkov

NE.DA nakit je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

2.1 Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za izvedbo naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

2.2 Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih www.nedanakit.com zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

3. Cene in način plačila

Vse cene v spletni trgovini www.nedanakit.com so navedene v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Trgovec ni zavezanec za DDV v skladu z ZDDV-1. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

3.1 Plačilo izbranega blaga je možno poravnati po predračunu z nakazilom na TRR ali po povzetju:

 • prenos na TRR (po ponudbi oz. predračunu, podatke dobite ob naročilu)
 • plačilo preko položnice (spletno bančništvo, BN02 obrazec )
 • dostavni službi ob prevzemu paketa

Paket odpošljemo, ko prejmemo plačilo na naš TRR, ali v treh dneh delovnih dneh po prejetju naročila, če gre za plačilo po povzetju. V primeru, da 3. dan od oddaje naročila ne nakažete denarja po predračunu na naš tekoči račun, naročilo storniramo.

3.2 Rok veljavnosti ponudbe

Ponudba velja do razprodaje zalog oziroma do dne objave novega cenika.

4. Kupoprodajna pogodba

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo »Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupcu izdamo račun z razčlenjenimi stroški. Navodila kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, so obrazloženi v točki 6.

Kljub dnevnemu ažuriranju in kontroli točnosti podatkov, se lahko zgodi, da je podatek v ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa ponudil drugo ustrezno rešitev v obojestranko zadovoljstvo.

5. Dostava in stroški dostave

Blago se odpremi najkasneje v treh delovnih dneh. Pakete dostavljamo preko Pošte Slovenije. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, vam dostavljalec pusti sporočilo in paket prevzamete na vaši pošti.

6. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Če potrošnik pravice do odstopa po 43. členu nima, mora biti to izrecno navedeno. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, je podjetje dolžno vrniti vsa opravljena plačila najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila denarja vršimo na TRR kupca. Da odstopate od pogodbe in o nameravanem vračilu nas obvestite po e-pošti: lela.hafner@gmail.com.

Reklamacijo artikla z obstoječo napako nam prav tako sporočite na e-naslov: lela.hafner@gmail.com.

Prejeto blago je potrebno vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Reklamirano blago prav tako ne sme biti nošeno ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. Vračilu obvezno priložite kopijo računa. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.